|

Peres felç oldu

İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres felç oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davos'ta, tarihe geçen “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” tepkisini Peres'e yöneltmişti.

Yeni Şafak
04:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:53 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İsrail Eski Cumhurbaşkanı 93 yaşındaki Şimon Peres felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Tel Aviv'deki bir hastaneye kaldırılan Peres'in durumu ciddi. İlaçla suni olarak uyutulan Peres'e ayrıca solunum takviyesi yapılıyor.



KATLİAM KARİYERİ


70 yıllık siyasi kariyerini 2007 ve 2014 yılları arasında cumhurbaşkanı olarak görev yapan Peres, on iki kez bakanlık yapmasının yanı sıra, başbakan ve iki kez geçici olarak başbakanlık görevi yaptı. Şimon Peres, İsrail'in Filistinlilere dönük uyguladığı katliamlarda bakan, başbakan, veya cumhurbaşkanı olarak imza atan isimlerden birisiydi. Peres'e buna rağmen 1994'te Nobel Barış Ödülü verilmişti.


  1. DAVOS'TA CEVABINI ALDI
  2. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Peres'e söylediği “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" sözleri tarihe geçti. 2009'da İsviçre'nin Davos kasabasındaki Gazze konulu oturuma katılan Erdoğan ve Şimon Peres arasında gerginlik çıkmıştı. Erdoğan, “One Minute" diyerek Peres'e, “Sesin yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden olmalı. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" demişti. Erdoğan ardından tepki vererek salonu terk etmişti.

#Şimon Peres
#İsrail eski Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Davos
8 yıl önce