|

Rakka PKK'lıların eline geçti: Uluslararası basından ilk yorum

Terör örgütü PKK'nın Rakka'yı bir başka terör örgütü DEAŞ'tan alır almaz ilk işi, kent merkezine Öcalan posteri asmak oldu. Teröristlerin bölgeden yaptığı yayını uluslararası basın yakından takip ederek zafer naraları atmayı ihmal etmedi.

Yeni Şafak
10:17 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:21 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Rakka'da PKK'lı teöristler, elebaşları Öcalan'ın posterini kent merkezine astı.
Rakka'da PKK'lı teöristler, elebaşları Öcalan'ın posterini kent merkezine astı.

Terör örgütü PKK/PYD, ABD'nin desteği ile terör örgütü DEAŞ'ın elindeki Rakka'yı aldı. Bir terör örgütünden diğerinin eline geçen kentte PKK'nın yaptığı ilk iş, kent merkezine teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini asmak oldu.

PKK'lılar, kentin merkezinde bir de basın açıklaması yaptı. Teröristlerin açıklamasını uluslararası basın kuruluşları BBC, Reuters, AFP, CNN, AP, Washington Post gibi uluslararası medya organları takip etti.

İngiliz Times gazetesinin yaptığı haberde, Rakka'nın geldiği son durum ele alındı. Times'a göre, ABD ve PYD, bilinçli olarak kenti imha etmeye odaklandı.

İngiliz dergisi Economist, PKK'lıları 'Kürtler' olarak tanımlayıp kendi dillerinde eğitim alamadıkları için mağdur ve devletsiz olduklarını savundu. Economist, PKK'nın Rakka'daki saldırılarını zafer gibi ilan ederek, "Son birkaç yılda Kürt milisler, Kuzey Suriye genelinde onlarca Arap köyünü dümdüz etti veya boşalttı" ifadelerine yer verdi.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, PKK'lı kadın teröristlerin fotoğraflarını servis ederek, örgütü sempatik göstermeye çalıştı. CNN'in algı dolu haberinde, Rakka'nın PKK'nın eline geçmesi büyük bir zafer olarak lanse edildi.


Fransız haber ajansı AFP de, örgütün propagandasını yapan kuruluşlar arasında. AFP, Rakka'dan PKK'lı teröristlerin fotoğraflarını yayınlayarak zafer göndermesinde bulundu, "Özgür ama yıkık. Rakka yeniden inşa için mücadele edecek..." şeklinde ifadeler kullanıldı.



  • Rakka Sessizce Katlediliyor isimli aktivist ağının verilerine göre, operasyon sırasında en az bin 873 sivil yaşamını yitirirken, 450 binden fazla sivil de yerinden edildi. ABD'nin tam 3 bin 829 hava saldırısı düzenlediğine işaret edilen açıklamada, kentte 8 hastane, 29 mescit, 40 okul, 5 üniversite binası ve 4 köprünün yıkıldığı, kentin yüzde 90'ının yerle bir edildiği bilgilerine yer verildi.

#Rakka
#Suriye
#Öcalan
#PKK
#YPG
#PYD
7 yıl önce