|

'Poroşenko kendi kolunu kesmeli'

Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun ordunun ihtiyaçlarını karşılama yönünde yaptığı hayali sözleşmelerle devlet bütçesinden para hortumladığını öne sürdü.

Yeni Şafak
14:29 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:38 - 14/10/2017 Cumartesi
Diğer
Diğer
Diğer

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko, Poroşenko’nun bir yandan askerlerle yemek yediği sırada evinde ne kadar güzel yemeklerin yapıldığını söyleyerek, diğer yandan da ordu ihtiyaçları için gerektiğini iddia ettiği paraları bütçeden hortumlayarak ‘son derece sinsice’ hareket ettiğini söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, ülke liderinin yolsuzlukla mücadele hakkında sarf ettiği sözleri de değerlendiren Timoşenko, Poroşenko’nun Savunma Bakanlığı’nda rüşvet almaktan suçlu bulunanların kollarını koparma sözünü verdiğini hatırlattı.

Timoşenko; “Orduda yolsuzluk yapanların kollarını koparacağını duyunca kolsuz olarak bu tür sözleşmeleri nasıl sağlayacağını düşündüm. Belki Poroşenko, üç kafalı ejderha gibi. Bir kafası kesilince yerine yenisi çıkıyor. Yolsuzluk yaptığı için ‘kolu kesilenler’ de aynı. Devlet Başkanı öncelikle kendi kolunu kesmeli” ifadelerini kullandı.

#Yuliya Timoşenko
#Petro Poroşenko
7 yıl önce