|

Portekiz yandı

Portekiz’in Pedrogao Grande kentinde çıkan orman yangınında 62 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin bir kısmının arabasıyla ormanda mahsur kalanlar olduğu kaydedildi. Ülkede üç günlük milli yas ilan edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Portekiz yandı
​Portekiz yandı

Portekiz’in Pedrogao Grande kenti yakınlarında cumartesi gününden bu yana devam eden orman yangınında 62 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerden 30’unun arabalarının içinde, 17’sinin de yakınlarında bulunduğunu ifade eden Portekiz İçişleri Yönetimi Devlet Sekreteri Jorge Gomes, ayrıca yangında yaralanan 59 kişiden 18’inin hastanede tedavi gördüğünü, 5 yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi. Yüksek sıcaklıklar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü belirtilen orman yangınının bir felakete yol açtığı ve bölgedeki evlere kadar yayıldığı belirtiliyor. Bölgedeki yangınını söndürmek için bin 500’den fazla itfaiye görevlisi çalışıyor.


Büyük trajedi

40 dereceye varan aşırı sıcaklar ve rüzgar nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Ülke genelinde son 24 saatte 156 yerde yangın çıktı. Ayrıca Portekiz hükümeti 3 gün milli yas ilan etti.


Portekiz Başbakanı Antonio Costa, “Son yıllardaki en büyük insani trajediyle karşı karşıyayız. Önceliğimiz bu yangını söndürüp, mağdur ailelere yardım etmek. Helikopterler ve uçakların havadan destek verdiği yangın söndürme çalışmalarına ülkedeki tüm itfaiye ekipleri katkı sağlıyor.” dedi. Portekiz Cumhurbaşkanı Marceloa Rebelo de Sousa ise felakete karşı teknik bir aksaklık olmadığını açıkladı.

#Portekiz
#Antonio Costa
7 yıl önce