|

Protestoculara gerçek mermi

Mısırdaki cunta, darbe karşıtı sivil göstericilere gerçek mermilerle karşılık verdi. Kahire’nin Matariye semtinde Cuma namazı çıkışındaki gösterilerde gerçekleşen saldırıda biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 19:55 - 21/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mısır polisi, başkent Kahire ve bazı şehirlerde önceki gün düzenlenen darbe karşıtı gösterilere gerçek mermiyle müdahale etti. Kahire’nin doğusundaki Matariye bölgesinde Cuma namazının ardından düzenlenen darbe karşıtı gösteriye göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile müdahele eden polis biri çocuk 2 kişiyi öldürdü. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Husam Abdulgaffar, Matariye bölgesinde çıkan olaylarda, 13-15 yaşlarındaki bir çocuğun, vücuduna saçma isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. 


ÇEVREYE YAYLIM ATEŞ

Matariye’de görgü tanıklarına göre, gösteri yerinden geçen bir taksi şoförü de yaylım ateş sonucu gerçek mermiyle vurularak öldürüldü. Müslüman Kardeşler yanlısı Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı, polisin darbe karşıtı gösterileri gerçek mermi kullanarak dağıtmaya çalıştığını ve müdahalede onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Gösteriler, başkent Kahire’nin yanısıra İskenderiye, Cize ve Menufiyye kentlerinde de düzenlendi. Gösterilerde Sisi’nin yaptığı askeri darbeye karşı slogan atıldı, pankartlar yükseltildi.

#mısır
#sisi
#protesto
#cunta
9 yıl önce