|

PYD’nin hat oyunu

Rus jetlerinin yardım koridorunu bombalamasının ardından bölgeye giden Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, PYD'nin Afrin bölgesi ile Azez hattını birleştirmek için operasyon yaptığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Rus jetlerinin yardım koridorunu bombalamasının ardından bölgeye giden Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Rus uçakları ve PYD tankları Azez tarafını vurdu. PYD Afrin bölgesi ile Azez hattını birleştirmek için operasyon yapıyor. Rusya da destek veriyor. Ciddi bir katliam var” dedi.



Azez'deki insani yardım koridorunun kapatılmak istendiğini anlatan Kınık, “Suriye'nin en temel nefes borularından biri burası. PYD saldırıları devam ederse bu kapı açık kalamaz” dedi.





Muhalifler iki köyü geri aldı

Suriye'de muhalif grupların Halep'in kuzeyinde PYD'ye bağlı iki köyü geri aldı. Alınan bilgiye göre Halep'teki, muhalif gruplardan Feylek eş-Şam ile Fetih Tugayı'na bağlı birliklerin, ortaklaşa Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesi ile Deyr Cemal beldesi arasında yer alan Keştear ve Teneb köylerinin denetimini sağladı. Çatışmalarda çok sayıda PYD'linin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


#pyd
#hat
#oyun
8 yıl önce