|

PYD’ye ikinci bomba

PYD’nin El Bab’a doğru ilerleyişini sürdürmesinin ardından Türk jetleri bir kez daha harekete geçti. 200 civarında PKK’lının öldürüldüğü ilk harekatın ardından teröristlere ait 6 nokta daha vuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 السبت
Güncelleme: 22:34 - 21/10/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen El-Bab'a doğru ilerleyen PKK-PYD'ye ikinci hava harekatı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleri tehdidini bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.



6 PYD HEDEFİ VURULDU


Harekatla tespit edilen terör örgütleri DAEŞ'e ait 40 ve PKK/PYD'ye ait 6 hedefe atış yapılarak teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Koalisyon güçleri tarafından Tarhin'de terör örgütü DAEŞ unsurlarına yönelik hava harekatında bir araç imha edildi. Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 17 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 235 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.



İHA'LAR TERÖRİSTLERİ İZLİYOR


Suriye sınır hattında insansız hava araçlarıyla kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetlerine devam ediliyor. Bu arada, AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilerek sağlık hizmetleri karşılanıyor. TSK, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri alıyor ve bu konuda azami hassasiyet gösteriyor.


#El Bab
#PYD
#PKK
٪d سنوات قبل