|

Rakka’ya kaçırılmış

Musul operasyonunda ilk aşamanın tamamlanması ile birlikte DAEŞ terör örgütü lideri Bağdadi'nin en son 19 Ekim'de burada görüldüğü ardından bölgedeki bir kaçakçı grup tarafından Rakka'ya geçirildiği kaydedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 00:16 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Irak istihbarat raporlarına göre; DAEŞ lideri Bağdadi'nin 19 Ekime kadar Musul'da kaldığı ardından operasyonun ilk aşamasının tamamlanmasının hemen sonrasında ortadan kaybolduğu belirtiliyor. Güvenlik birimleri, Bağdadi'nin bölgedeki bir kaçakçı grup tarafından Suriye'nin Rakka kentine geçilmiş olduğu notunu ilettiği belirtiyor.



SİVİL GİBİ ÇIKARILMIŞ


ABD'ye ait hava gözetleme ve istihbarat uçakları, Musul-Rakka hattında 19 Ekim gecesi sabaha kadar 3 ayrı silahsız grubun Rakka'ya geçişinin yapıldığını kaydederek, Grupta yer alanların Musul'dan kaçan siviller olduğu düşünülerek ateş edilmediğini belittiler. Aynı raporda kesin olmamakla Bağdadi'nin de bu siviller içinde geçmiş olabileceğinin düşünüldüğü ifade edildi.



OPERASYONDA SON DURUM


Irak Ordusu Operasyon Bilgilendirme Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Musul savaşının bir haftalık bilançosu paylaşıldı. Irak ordusunun açıklamasına göre şu ana dek 75 köy kurtarıldı ve savaşta 772 terörist öldürüldü. Öte yandan 23 DAEŞ mensubunun ise Irak ordusu ve peşmerge tarafından ele geçirildiği kaydedildi.


#Musul operasyonu
#DAEŞ
8 yıl önce