|

Reuters'tan terör dezenformasyonu

ABD'nin Las Vegas kentinde 58 kişinin öldüğü saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini öne süren Reuters ajansı büyük bir dezenformasyona imza attı. ABD polisi ve FBI, saldırganın uluslararası terör örgütleriyle bağlantısının olmadığını duyurmuştu. Reuters, sıradan ve kamusal nitelik taşımayan bir haber sitesini “kaynak” olarak baz aldı ve bunu son dakika gelişmesi olarak dünyaya servis etti.

Yeni Şafak
19:50 - 2/10/2017 Monday
Güncelleme: 21:11 - 2/10/2017 Monday
Yeni Şafak
​Reuters'tan terör dezenformasyonu
​Reuters'tan terör dezenformasyonu

ABD'de 58 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasındaki örgüt günün en çok tartışılan konusuydu. 'Yalnız Kurt' ile 'Terör' saldırısı arasında kalan ABD basınının yardımına Reuters koştu.

Reuters, DEAŞ'ın yayın yaptığı iddia edilen Amaq adlı haber ajansının saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Türkiye ve birçok ülkede yayın yasağı olan siteye giriş ise yapılamaması dikkat çekti.

Google gibi arama motorlarında yapılan 'Amaq' aramasında ise 'terör ve istihbarat haberlerine yer verdiğini öne süren ve kamusal bir nitelik taşımayan bir sitenin kaynak gösterilmesi tepki çekti. Geçtiğimiz dönemlerde de buna benzer dezenformasyonlara imza atan Reuters, aynı skandalı tekrarlamış oldu.

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu sosyal medya hesabından bu duruma dikkat çekerek "
Reuters'a göre saldırıyı DEAŞ üstlendi. Peki kanıt ne?
ABD'de terör haberleri yapan SITE adlı bir site. Bu siteye Türkiye'den ulaşılamıyor. Yurtdışından yapılan girişte şu sayfa çıkıyor. Siteye göre DEAŞ'ın yayın ağı AMAG saldırıyı örgütün üstlendiğini duyurdu. Peki nerede? Amag uzun süredir görülemiyor. Eğer DEAŞ bunu sanal alemde üstlenebiliyorsa bu da ayrı bir soru işareti. Zira ID'lerinden kolayca bulunmaları lazım." ifadelerini kullandı.




Saldırganın kardeşi konuşmuştu: Hiçbir din ve politik bağı yok

Las Vegas'taki saldırıy gerçekleştiren 64 yaşındaki Stephen Paddock adlı beyaz Amerikalının Florida'da yaşayan kardeşi saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kardeşinin hiçbir din ve politik bir bağı olmadığını söyleyen Eric Paddock "Abim, annesine çörek gönderen bir tipti. Hiçbir örgütle bağlantısı yoktu." ifadelerini kullanmıştı.

FBI: Saldırganın terör bağlantısı yok

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da, Las Vegas’ta Route 91 Harvest müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırının terör örgütü DEAŞ’le bağlantısının olmadığını açıkladı.

#Reuters
#DEAŞ
#ABD
#Saldırı
7 years ago