|

Riyad Filistinli işadamını tutukladı

Arap Bank’ın genel müdürü, Ürdün’de yaşayan Filistinli milyarder işadamı Sabih el Masri, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 01:01 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Filistinli milyarder işadamı Sabih el Masri
Filistinli milyarder işadamı Sabih el Masri

Sabih el Masri’ye yakın kaynaklar ünlü işadamının Ürdün’deki Arap Bank toplantısına katılmak üzere Riyad havaalanına giderken gözaltına alındığını bildirdi. Ürdün ekonomisi üzerinde büyük etkisi olan Masri’nin neden belirtilmeden tutuklanması Suudi Arabistan’ın Ürdün’ü dizginlemek için yeni bir yönteme başvurduğu ve intikam almak için bu kararı verdiği şeklinde yorumlandı.

TRUMP’I ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde el Masri, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını eleştirmiş ve Ürdün de bu karara en fazla tepki gösteren ülkelerin başında yer almıştı. Ürdün verdiği bu tepkiyle, Suudi Arabistan ve BAE tarafından baskı altına alınmıştı. Ürdünlü bir pilot da Newyork-Amman seferi sırasında yolculara ingilizce ve arapça olarak, "Şu an Filistin’in başkenti Kudüs’ün üzerinden geçiyoruz" anonsu yapmış ve ABD’de gözaltına alınmıştı.


Körfez ülkeleri, ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararını reddeden Ürdün’e baskı yapıyor. Suudi Arabistan, BAE ve Kuveyt, Ürdün’e 3.6 milyar dolar değerindeki beş yıllık mali yardım programını yenilemeyerek boyun eğdirmeye çalışıyor.

#Suudi Arabistan
#Riyad
#Filistin
#Ürdün
#Sabih el Masri
6 yıl önce