|

Rocky Ermeni iddialarını filme çekiyor

Amerikalı ünlü aktör Stallone'nin, Ermeni soykırım iddialarını 'Musa Dağında Kırk Gün' adıyla filme çekmeye hazırlanması, Rocky siyasete mi atılacak yorumlarına yol açtı

Londra
00:00 - 19/01/2007 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 19/01/2007 Cuma
Yeni Şafak
Rocky Ermeni iddialarını filme çekiyor
Rocky Ermeni iddialarını filme çekiyor

Rocky ve Rambo filmleriyle tanınan ünlü Amerikalı film yıldızı Sylvester Stallone'nin Ermeni soykırım iddialarına ilişkin bir film çekme hazırlığında olduğunu belirtildi. Habere veren İngiliz The Independent gazetesi, Stallone'nin Avusturyalı yazar Franz Werfel'in 1934 yılında kaleme aldığı 'Musa Dağı'nda 40 Gün' adlı romanını temel alan filmi beyazperdeye aktarmaya hazırlandığını belirtti. Roman, Türklerin Ermenileri katlettiği iddialarına yer veriyor. Gazete, Türkiye'nin Ermenilerin iddialarını kabul etmediğini hatırlatarak, Ermeni iddialarına karşı mücadele eden bir örgütün de Stallone'ye mektup yazdığını belirtti. Gazete, Mel Gibson'ın 'Tutku: İsa'nın Çilesi' adlı filmine gösterilen tepkiler, bu filme gösterileceklerin yanında az bile kalabilir” yorumunda bulundu. Bu örgütün Başkanı Savaş Eğilmez gazeteye, “Yazar bilgilerini ulusalçı ve radikal Ermenilerden almış. Kitap tamamen yalan” dedi.


SİYASET ZOR ZENAAT

Amerikalı yıldız ise konu hakkında, “Siyaset zor bir konu. Türkler 85 yıldır bu konuyu öldürmeye çalışıyor” iddiasında bulundu. Kimi yorumcular da, ileri de siyasete atılmak isteyen Stallone'nin kolları şimdiden sıvadığı kanısında. California Valisi Arnold Schwarzenegger'in izinden giden ünlü aktör Stallone'nin bu filmle, Amerikan siyasetinde etkili olan Ermeni lobisinin desteğini garantilemek istediği ifade ediliyor.


17 yıl önce