|

Rusça konuşuyordu

Boston Maratonu'ndaki bombalama eylemiyle bağlantılı oldukları düşünülen 2 kardeşten Djohar Tzarnaev'in sınıf arkadaşı Florida Addy, "Kampüsün yakınındaki bir apartmana beraber gitmiştik. Oradaki Rus öğrencilerle sürekli Rusça konuşuyordu" dedi.

Aa
00:00 - 19/04/2013 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Rusça konuşuyordu
Rusça konuşuyordu

Massachusetts Üniversitesi öğrencisi olduğunu tespit edilen şüpheli Djohar Tsarnaev'in kampüste kaldığı ve olayın olduğu günden sonra da kampüse uğradığı ortaya çıktı. 

Şüpheli 19 yaşındaki Tzarnaev ile zaman zaman arkadaşlık eden Florida Addy, "Onunla geçen sene okul yurdunda aynı katta kaldık. Zaman zaman onun odasında vakit geçirdik. Djohar, beni Rusça arkadaş anlamına gelen 'droog' diye çağırırdı. Rusça'sı çok iyiydi" diye konuştu.

Addy, Tzarnaev'in Rus öğrencilerle çok fazla zaman geçirdiğini, birkaç defa kendisinin de kampüs yakınındaki Rus öğrencilerin evine onunla gittiğini anlatarak, "Kampüsün yakınındaki bir apartmana onunla gitmiştik. Oradaki Rus öğrencilerle sürekli Rusça konuşuyordu. Sessiz, arkadaşça ve bazen gizemliydi. Şüpheli olduğunu öğrenince şoke oldum" ifadesini kullandı.

Şüpheli Tzarnaev ile aynı yurtta yaşayan öğrencilerden Harry Danso ise onu bu hafta yurdun salonunda gördüğünü belirterek, "Her zamanki gibiydi ve sakindi" dedi.  

Öte yandan, şüpheli kardeşlerin babası Anzar Tzarnaev de oğullarına isnat edilen suçu kabul etmezken, "Birileri çocuklarımı haksız yere suçladı" değerlendirmesinde bulundu.

Boston polisi diğer kardeşi Tzarnaev'i arama çalışmalarını sürdürürken, şüphelinin yanında patlayıcı madde olabileceği konusunda çevre sakinlerini de uyardı.


11 yıl önce