|

Netanyahu'ya 7'nci kez rüşvet sorgusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili konutunda 7'nci kez sorguya alındı. Netanyahu, milyarderlerden pahalı hediyeler almakla suçlanıyor.

Yeni Şafak
10:34 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:15 - 15/12/2017 Cuma
Diğer
İşgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun adı rüşvet ve yolsuzluk skandalına karıştı.
İşgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun adı rüşvet ve yolsuzluk skandalına karıştı.

İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili konutunda 7'nci kez sorguya alındı. Haaretz'in haberine göre Netanyahu, milyarderlerden pahalı hediyeler almakla suçlanıyor.

İsrail polisinin, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun resmi konutuna girdiği belirtildi. Polisin Netanyahu'yu yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorguladığı ve resmi konutta arama yaptığı bildirildi.

Pahalı purolar, şampanya ve mücevherler...

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, iş adamlarından rüşvet ve pahalı hediyeler aldığı gerekçesiyle sorguya alındı. Polis Netanyahu’nun, pek çok iş adamından pahalı purolar, şampanya ve mücevher dahil olmak üzere rüşvet almasından şüpheleniyor. Netanyahu’nun yanı sıra eşi Sara’ya da pahalı hediyeler verildiği de iddialar arasında yer alıyor.

  • İsrail'de başsavcılık kasım ayında kamuoyunda "denizaltı skandalı" olarak bilinen ve Netanyahu'nun da adının karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma açılmasına karar vermişti.
Onbinler Netanyahu'yu protesto etmişti

Geçtiğimiz günlerde İsrail’de on binlerce kişi, hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu protesto etmişti. Yolsuzluk soruşturmasından polise yedi kez ifade veren Netanyahu'ya karşı kitlesel gösteriler gerçekleşmişti.

Göstericiler, "Yolsuzluğa son", "Solcu da değiliz, sağcı da değiliz, dürüstüz" ve "Defol Netanyahu" yazılı pankartlar taşımıştı.

#Binyamin Netanyahu
#İsrail
#Rüşvet
#Yolsuzluk
6 yıl önce