|

Rusya'dan 'ABD kırmızı çizgiyi geçti' iddiasına açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve İran'ın, ABD'nin olası Suriye operasyonuna karşılık verecekleri iddiasını yalanladı. Peskov yaptığı açıklamada, söz konusu açıklamadan haberdar olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
15:14 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 10/04/2017 Pazartesi
Diğer
Kremlin Sözcüsü Peskov açıklama yaptı.
Kremlin Sözcüsü Peskov açıklama yaptı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, İran ve Beşar Esed’i destekleyen askeri gruplar tarafından oluşturulan komuta merkezinden yapılan, ‘ABD’nin Suriye’de kırmızı çizgiyi geçtiğine’ ilişkin açıklamadan haberdar olmadıklarını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Peskov, “Bilgimiz yok, teyit edemeyiz. Reuters’in bunu nereden aldığını ve söz konusu ismi açıklanmayan kaynakların nereden çıktığını bilmiyoruz” dedi.

Reuters, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, merkezden yapılan açıklamada, “ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırgan politikası, kırmızı çizgiyi geçmektedir. Bu andan itibaren kırmızı çizgiyi aşıp saldırganca davranan her kim olursa olsun, cevabımızı sert bir şekilde vereceğiz ve ABD de verebileceğimiz cevabın boyutunun farkında” ifadelerine yer verildiği öne sürülmüştü.




#ABD
#Rusya
#İran
#Esed rejimi
7 yıl önce