|

Rusya'dan ihlal sonrası küstah açıklama

Rusya yine haddi aşan bir çıkış yaptı. Rusya Federasyon Konseyi'nin Dışişleri Komitesi üyesi Morozov, Türkiye'nin bundan sonra bir Rus uçağını düşürmeye 'cesaret edemeyeceğini' savunarak, "Türkiye'nin, kendisinin saydığı hava sahasına geçişler olursa, ilişkileri tırmandırmaya cesaret edip Rus uçağının vurulması yönünde emir vereceğini sanmıyorum" sözleriyle Türkiye'nin egemenliğine dil uzattı.

Yeni Şafak
15:40 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 1/02/2016 Pazartesi

Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye hava sahasını ihlal eden Rusya'dan, gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi. Türkiye'nin Rus savaş uçağını "düşürmeye cesaret edemeyeceğini" savunan Rusya Federasyon Konseyi'nin Dışişleri Komitesi üyesi İgor Morozov, "Türkiye'nin, kendisinin saydığı hava sahası" ifadeleriyle, Türkiye'nin egemenlik hakkına açıkça dil uzattı.



Kendisine Türkiye'nin yeniden bir Rus uçağını düşürmesine neyin engel olacağı da sorulan Morozov, "Bunun iki sebebi var. Birincisi Türkiye'nin NATO ile olan ilişkisi. NATO, (Türkiye Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı sert adımları desteklemiyor. Kararlar da Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'nda değil, NATO karargahında alınıyor" dedi.



Morozov'a göre ikinci sebep ise Rusya'nın Suriye-Türkiye sınırına yerleştirdiği S-400 füze savunma sistemlerini gösterdi.





#İgor Morozov
#Rusya
8 yıl önce