|

Rusya’dan sessiz sedasız ‘Yuri’ operasyonu

Suriye'de Türkmen Dağı'nda muhalifler tarafından öldürülen ve adının 'Yuri' olduğu belirtilen Rus korgeneralin cesedi sessiz sedasız Rusya'ya götürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:53 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye'de hava operasyonlarıyla sivil katliamı yapan Rusya hafta başında Türkmen Dağı'nda ağır bir darbe yemişti. Suriyeli muhalifler Kürt Dağı bölgesinde Salma kasabası yakınlarında toplantı yapan Rusya ve Esed generallerinin bulunduğu binayı havaya uçurmuştu. Yerel kaynaklar Esed'in 5 generali ile adı 'Yuri' olan Rus korgeneral ve yardımcısı olan 3 tuğgeneralin öldüğünü açıklamıştı. O saldırı ile ilgili haberleri yalanlayamayan Rusya, dün de sessiz sedasız bir operasyon gerçekleştirdi. Saldırıda öldürülen 'Korgeneral Yuri' özel ambulans uçakla Rusya'ya götürüldü.



BİR RUS DAHA VURULDU



Rusların üst düzey kayıpları Türkmen Dağı saldırısından sonra da devam etti. Humus'ta sözde askeri danışmanlık hizmeti veren bir Rus general çatışmalarda muhalifler tarafından öldürüldü. Ancak Humus'taki askeri varlığını gizlemeye çalışan Rusların generalin ölüm yerini 'Lazkiye' olarak açıklayabileceği belirtildi.



YARALI GENERAL ALARMI



Ayrıca dün Lazkiye'deki Osman Hastanesi'nde de olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Yerel kaynaklara göre çatışmalarda yaralanan bir Rus general saat 19:30 civarında doçka uçaksavar monte edilmiş 25 araç ve çok sayıda koruma eşliğinde hastaneye kaldırıldı. Generalin sağlık duruma hakkında bilgi alınamadığı belirtildi.


#Türkmen Dağı
#Lazkiye'
#Osman Hastanesi
8 yıl önce