|

Saldırıyı kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınadı.

Yeni Şafak
18:15 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 7/01/2015 Çarşamba
AA
.
.

ABD Başkanı Obama, yazılı açıklamasında, "Paris'teki Charlie Hebdo dergisinin ofisinde meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü belirtilen korkunç silahlı saldırıyı kuvvetle kınıyorum" ifadesini kullandı.


Bu zor zamanda dualarının terörist saldırının kurbanları ve Fransa halkıyla olduğunu belirten Obama, Fransa'nın ABD'nin en eski müttefiki olduğunu ve ortak güvenliklerini ve dünyayı tehdit eden teröristlere karşı mücadelede ABD ile omuz omuza durduğunu kaydetti.


Obama, Fransa halkının, nesiller boyunca savundukları evrensel değerlerin destekçileri olduğunu vurgulayarak, Fransa ve saldırının düzenlendiği Paris şehrinin, "bu katillerin nefret dolu eylemlerine" karşı çıkacağını ifade etti.


Fransız yetkililerle temas halinde olduklarını belirten Obama, yönetimine teröristlerin adalete teslim edilmesi için gerekli her türlü yardımı sağlamaları talimatını verdiğini kaydetti.

#fransa
#paris
#obama
#charlie hebdo
#barack obama
9 yıl önce