|

Şansölye barış ödülü alırken ırkçılık yükseliyor

Alman Şansölyesi Angela Merkel’e, İtalya’nın Assisi şehrinde düzenlenen törende Franciscan Barış Lambası ödülüne layık görüldü. Ödülü, Kolombiya Başkanı Santos'tan devralan Merkel: “Barış yolunda atılan adımlar büyük gayret ve sabır gerektirir. Avrupa Birliği’ne yeniden ruh kazandırmak mümkün.” dedi.

Yeni Şafak
12:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Angela Merkel ödülü Kolombiya Başkanı'ndan teslim aldı.
Angela Merkel ödülü Kolombiya Başkanı'ndan teslim aldı.

Alman Şansölyesi Angela Merkel’e, İtalya’nın Assisi şehrinde düzenlenen törende Franciscan Barış Lambası ödülüne layık görüldü. Katolik Kilisesi tarafından barış ve birlikte yaşama adına yapılan çalışmalarıyla dikkat çeken isimlere verilen ödül, geçtiğimiz sene Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’a takdim edilmişti.

İtalya’nın Assisi kentinde düzenlenen törende Merkel’in diğer Avrupa devlet ve hükümet başkanlarıyla birleşik bir Avrupa ve Dünya barışı için çalışması istendi. Merkel ödül töreni konuşmasında halkların barış içinde yaşamasının, çok çeşitliliği kabul etmesinin en güzel örneği olarak Avrupa Birliği’ni gösterdi.


Merkel'in Suriye barışı!

Merkel,“Bugün bu ödül beni ve diğer Avrupa devlet ve hükümet yöneticilerini çatışmalara çözüm bulmak için daha fazla gayret göstermemiz için bir uyarı niteliği taşıyor” diyerek Suriye’yi günümüzün en büyük insanlık trajedisi olarak değerlendirdi.

Almanya’da mültecilere yönelik saldırılar, mültecilerin bulunduğu yerlere kundaklama olayları her geçen gün artmaktadır. Federal Alman İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre mültecilere yönelik ırkçı saldırılar son yıllarda ciddi bir artış göstermekte.

Almanya’da İslam karşıtlığı ve ırkçılık artarken camiiler kundaklanıyor.

  • 50 yıldır devam eden 220 bin kişinin ölmesine ve altı milyon kişinin göç etmesine sebep veren sivil savaşı sonlandıran Kolombiya Başkanı
    Juan Manuel Santos
    , 2016 yılında Barış Lambası ödülünün sahibi olmuştu.

Angela Merkel’e ödülü takdim ederken Suriyeli mülteciler konusunda herkesi karşına alarak “cesur” davranışından ötürü tebrik etti.

Muhalefet öfkeli

Alman Hür Demokrat Partisi Başkanı Christian Lindner ise Angela Merkel’in Avrupa politikalarında “liderlik yapamadığı” ve sürekli “tereddütle karar verdiği” gerekçesiyle eleştirmişti.

Almanya’nın AB Zirvesi düzenlemesi ve İran,Suriye ve ABD ile serbest ticaret konusunda bir insiyatif alması gerektiğini sürekli olarak vurgulayan Lindner, Merkel’i “konuştuğu ve yaptığı’nın asla bir olmayan” bir lider olarak tanımlamıştı.

#Almanya
#Angela Merkel
#Franciscan Barış Lambası
6 yıl önce