|

Savaş baltaları çıkarıldı

Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifası ile zor günler geçiren Trump yönetimi sızıntılara karşı savaş ilan etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:31 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gözdağı verdi: Sızdıranları  bulacağız
Gözdağı verdi: Sızdıranları bulacağız

ABD'de Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasının üzerinden bir ay bile geçmeden gizli görüşme içeriklerinin sızdırılmasıyla başlayan süreç, Trump ile istihbarat birimleri ve Obama dönemi bürokrasisi arasındaki çekişmelerin boyutunu gözler önüne serdi.



ARDI ARDINA SIZINTI


Michael Flynn'in istifasına sebep olan Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile telefon konuşmasına dair bilgiler ile Trump'ın Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile telefon görüşmelerinin içeriği de Amerikan basınına sızdırıldı. Bunlara ek olarak “Trump yönetiminden bazı isimlerin Rusya ile bir süredir yakın temasta olduğu” şeklindeki iddialar da basında sıklıkla yer aldı.



Virginia Üniversitesi Siyaset Merkezi Direktörü Larry Sabato, “Trump yönetimi bir gemi olsaydı bu kadar sızıntı sonucu şimdiye kadar çoktan batardı” ifadesini kullandı.



TRUMP'TAN GÖZDAĞI


Başkan Trump, “olağandışı” olarak nitelenen 76 dakikalık basın toplantısında sızıntılara ve ilgili haberlere tepki gösterdi. Göreve başlamasının üzerinden bir ay geçmeden yönetimine ilişkin sızıntılarla mücadele etmek zorunda kalan ABD Başkanı, ana akım medyayı yalancılıkla suçladı. Gizli bilgilerin sızdırılmasının kabul edilemeyeceğini belirten Trump, “Bilgileri yalancı basına sızdıranları bulacağız” dedi. Trump daha önce sızıntıların NSA ve FBI içinden yapıldığını iddia etmişti.


#ABD
#Donald Trump
#Michael Flynn
7 yıl önce