|

Şehrin eski hali film şeridi gibi

Suriye’de uzun yıllar hemşirelik yapan Gazve Milaji de yaşananlardan nasibini aldı. “Halep yine bizim olacak” diyen Milaji, “Çocukluğumuzdan itibaren Halep’in fotoğrafları film şeridi gibi gözlerimin önünde” diye gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:34 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

İç savaşın her geçen gün yeni bir hayatı alt üst ettiği Suriye'de uzun yıllar hemşirelik yapan Gazve Milaji de yaşananlardan nasibini aldı. 6 yaşındaki oğlunu, öğrenim gördüğü okula atılan bombalarla kaybeden hüzünlü anne, hayatının birçok şeyi gibi çok sevdiği hemşireliği de Halep'te bırakıp 10 ay önce yaralı eşi ve 2 çocuğuyla Türkiye'ye geldi. Gaziantep'te yeni bir hayata tutunmaya çalışan Milaji, özgürlük mücadelesini kentte kurulan FECR radyosunda 8 aydır yaptığı programlarla sürdürüyor. Halep'teki sıkıntıları yakından takip edip dinleyicilerine ulaştırmaya çalışan Gazve Milaji, Halep'in durumunu anlatırken de duygusal anlar yaşıyor.



SURİYE HALKI BUNU HAK ETMİYOR




Halep'i anlatırken gözyaşlarını tutamayan Milaji, şöyle konuştu: “Biz savaş ve çatışmalar döneminde de Halep'teydik. Zulüm gördük, şehrimizi yok ettiler, hayvanlarımızı katlettiler. Halep, şu anda yerle bir olmuş durumda, aynı ölü bir insan gibi. Şunu aklımızdan çıkaramazlar, çocukluğumuzdan itibaren Halep'in fotoğrafları film şeridi gibi gözlerimin önünde. Çocukluğumdaki Halep'i hafızamdan çıkaramazlar. Zihnimizden bunu silemezler. Halep Esed'in değil, bizim. Allah'ın izniyle, emeğimiz ve çalışmalarımızla Halep yine bizim olacak. Bana 'Halep ne halde?' diye soruyorsun, onun halini Halep halkının yüzünde görürsün. Halep, yıkılmış, yerle bir olmuş, kan ağlıyor. Aynı halkı gibi. Halep ağlıyor, Arap ve İslam ülkeleri buna kayıtsız kalıyor, kimse bir şey demiyor, herkes izliyor. Bizim şiarımız ve duamız şudur: Ya Allah, senden başka kimsemiz yok ancak Allah'tan yardım bekliyoruz. Bu nasıl insanlıktır, Suriye halkı bunu hak etmiyor.”


#Gazve Milaji
#Suriye
#İç savaş
7 yıl önce