|

Sincar’dan sonra Mahmur’a yerleşti

Irak’ta Musul’un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan PKK, şimdi de Erbil’e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargah kurdu ve silahlı eğitim vermeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 04:16 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sincar’dan sonra Mahmur’a yerleşti.
Sincar’dan sonra Mahmur’a yerleşti.

Irak'ta Musul'un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan terör örgütü PKK, şimdi de Erbil'e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturuyor. DEAŞ'ın 2014'de Mahmur'a saldırılarını bahane edip bölgeye yerleşen ve Kandil'den getirdikleriyle terörist sayısını her geçen gün arttıran PKK, Karaçuğ Dağı'nı adeta askeri üs haline getirdi.



YAKLAŞANI VURUYORLAR


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, zaman zaman PKK'lı teröristler ile Peşmergeler arasında gerginlik yaşanıyor. Karargaha yaklaşmak isteyenlere ateş açılıyor. Söz konusu bölgeden çekilen görüntülerde PKK'nın mevzileri, hendekleri ve güvenlik noktaları görülüyor. Mahmur Kaymakamı Rızgar Muhammed İsmail, “Kamp içerisinde daima hazır bekleyen bir güç var. Bunlar sürekli askeri eğitime alınıyor. Kampta şimdiye kadar 8 yeni mevzi kuruldu. Kadın, çocuk ve yaşlılar dahi askeri eğitime tabi tutuluyor” diye konuştu.



MAHALLİ İDARECİLERİ SOKMUYORLAR


İsmail, “Kampın nüfusu şu anda 12 bin, ilçe merkezinin ise 10 bin civarında” olduğu bilgisini verdi. Kamp tamamen askeri üsse dönüştü, diyen İsmail, şöyle devam etti: “PKK, BM tarafından kullanılan binaya el koydu. Iraklı polis güçleri tarafından kullanılan karakola da el koydular. İki hafta önce iki kişinin kendisini patlattığı haberini aldık gidip herhangi bir soruşturma yapamadık. PKK, girişimize izin vermedi” dedi.  ERBİL



#Sincar
#Mahmur
7 yıl önce