|

Sınır güvenliği için Türkiye ile anlaşmalıyız

İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi Elysee Sarayı'nda kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande; "Sınır güvenliği ve mültecilerle ilgili Türkiye ile ortak bir anlaşma yapmamız gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
16:52 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi, mülteci sorununda Türkiye ile yapılacak anlaşmanın önemine vurgu yaptı.



Hollande, Renzi'yi Elysee Sarayı'nda kabul etti ve iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.



François Hollande, "Sınır güvenliği ve mültecilerle ilgili Türkiye ile ortak bir anlaşma yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı, Türkiye ile mülteciler konusunda küresel boyutta bir anlaşmanın önemine vurgu yaptı.



Hollande, Suriyeli mültecilerin, Avrupa'ya uzağa gitmeden, ülkelerine en yakın mesafede Türkiye'de kalabilmelerini öngören bir anlaşmaya ihtiyaçları olduğunu ve bunu da pazar günü toplanacak Avrupa Konseyi'nde gündeme getireceklerini dile getirdi.



Renzi ise "Türkiye ile sığınmacı ve mültecilerin kabulüne ilişkin bir model ortaya koyacak bir anlaşma oldukça önemli" değerlendirmesinde bulundu.



İtalya'nın DAEŞ'le mücadelede Fransa'nın yanında olduğunun da altını çizen Renzi, Libya'da yaşananların da herkesin önceliği olması gerektiğini ifade etti.



Hollande, DAEŞ'le mücadele kapsamında hafta başından bu yana yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor. Pazartesi Elysee Sarayı'nda İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşen Hollande, salı günü ABD'de ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Hollande, bugün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya'ya gidiyor.



#Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande
#Rusya
8 yıl önce