|

Sınırda ağır silahlar konuşuyor

Pakistan ile Hindistan arasında sık sık gerginliklerin yaşandığı hassas bölge Keşmir'de, yine çatışmalar başladı. İki ülkenin güvenlik güçleri arasında Keşmir bölgesinde yaşanan çatışmalar, ağır silahların da kullanılmasıyla şiddetlendi. Pakistan Hindistan'ın sivilleri hedef aldığını iddia ediyor.

Yeni Şafak
11:13 - 4/01/2015 Pazar
Güncelleme: 09:23 - 4/01/2015 Pazar
AA

Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada; "Hindistan güçleri bu akşam Zafarwal bölgesinde kasten şiddetli ateş açarak bütün bölgeyi çatışmaya soktu. Hindistan güçleri ağır silahlar kullanarak sivil nüfusu hedef altına aldı" denildi. Pakistan güçlerinin de benzer şekilde karşılık vererek Hindistan ordusuna kayıplar verdirdiği belirtildi.


Hindistan huzur dilinden anlamıyor

Pakistan Savunma Bakanı Havca Asif, İslamabad'da yaptığı açıklamada, Keşmir bölgesinde Hindistan güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal etmesini kınayarak, "Hindistan huzur dilinden anlamıyor. Ona, onun dilinde yanıt verme zamanı geldi. Hindistan Başbakanı Narindra Modi, aşırıcı yönelimini göstermeye devam ediyor. Daha önce de masum Müslümanların kanını akıtmıştı, bugün de aynısını yapıyor. Hükümet meseleyi Birleşmiş Milletler forumuna götürmeyi değerlendiriyor.''


6 aydır çatışmalar sürüyor

Pakistan ile Hindistan arasında 6 aydır Keşmir bölgesindeki silahlı çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Bu sabah 13 yaşındaki bir kızın Hintli güçlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtilmişti.


Çatışmalarda bugünkü olaydan önce her iki taraftan 22 sivil hayatını kaybetmişti. İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir bölgesi nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşa girmişti.

#pakistan
#keşmir
#hindistan
#Zafarwal
9 yıl önce