|

Sınırsız şenlik

Azez mülteci kampında yaşama mücadelesi veren Suriyeli çocuklar, ‘Sınırsız Şenlik’te doyasıya eğlendi. Savaşın izlerini bir gün de olsa unutan çocuklar, gönüllü gençlerle oyun oynadı, hazırlanan gösterileri izleyip şarkılara eşlik etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Thursday
Güncelleme: 12:33 - 21/09/2017 Thursday
Yeni Şafak
Şenlik, Azez mülteci kamplarında yaşayan çocuklara savaşın izlerini bir gün de olsa unutturdu
Şenlik, Azez mülteci kamplarında yaşayan çocuklara savaşın izlerini bir gün de olsa unutturdu

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile İHH İnsani Yardım Vakfı, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na 1 kilometre uzaklıkdaki Azez mülteci kamplarında yaşayan çocuklara savaşın izlerini bir gün de olsa unutturdu. Azez’deki Şam Üniversitesi’nde düzenlenen proje kapsamında iç savaşta en ağır yükü taşıyan çocuklar doyasıya eğlendi. Gönüllü gençlerle oyun oynayan çocuklar, oyuncu Hüseyin Goncagül ve ekibinin hazırladığı gösteriyle güzel anlar yaşadı. Şarkılara eşlik eden minikler, sihirbazları ve jonglörleri gözlerini kırpmadan seyretti. 18 Eylül’de başlayan etkinlikler, 28 Eylül’e kadar devam edecek. Yapılan yardımların her gün katlanarak süreceğini söyleyen UMHD Başkanı Uğur Yıldırım, şunları aktardı:


YARDIMLAR ARTARAK SÜRECEK

“Suriye'deki iç savaşta en büyük zararı masum çocuklar gördü. Şu an burada bulunan çocuklarımız bomba ve kurşun sesleri altında hayatta kalmaya çalışıyor. Birçoğu anne ve babasını kaybetti. Biz de onların acılarını unutturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. İHH, projenin tüm altyapı çalışmalarını hazırlarken, Esenler Belediyesi yol masrafları ve ses sistemlerini karşıladı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sahnebüs göndererek projeye destek oldu. 

#Suriye
#Azez
#Şenlik
7 years ago