|

Sıra sevkiyatında

Türkiye, Rusların “evlendirmeye hazır bir gelin”e benzettikleri S-400'e kavuşuyor. Rusya ile uzun süren pazarlıklar tamamlandı. Putin’in askeri-teknik iş birliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik sözleşmenin imzalandığını duyurdu. Danışman savunma sistemlerinin teslim için hazırlandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Sıra sevkiyatında
​Sıra sevkiyatında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri-teknik iş birliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik sözleşmenin imzalandığını ve uygulanmaya hazırlandığını bildirdi.

SIRA UYGULAMADA

Kojin, TASS haber ajansına verdiği röportajda, Rusya ile Türkiye arasında görüşmeleri yürütülen S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kojin “Sözleşme imzalandı, uygulanmaya hazırlanıyor. S-400 en kompleks teknik araçlardan oluşan karmaşık bir sistemdir. Bu yüzden burada pek çok nüans bulunmaktadır” dedi.

PENTAGON ENDİŞELİ!

Sözleşmeyle ilgili alınan tüm kararların kesinlikle iki ülkenin stratejik çıkarlarına uygun olduğunu garanti ettiğini söyleyen Kojin, Türkiye’ye baskı yapmak isteyen bazı Batılı ülkelerin tepkisini anladıklarını belirtti. Öte yandan Pentagon Sözcüsü Johnny Michael, Rusya ile imzalanan S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesinden duyduğu 'endişeleri' Türk makamlarına ilettiğini açıkladı. Rus Sputnik ajansına konuşan Michael, Türkiye'nin bölgedeki tüm tehditlere karşı savunulması için en iyi seçeneğin, NATO ile entegre çalışabilecek füze savunma sistemleri olduğunu savundu. Michael, Washington'un Türkiye tarafından satın alınan ekipmanların teslimatını hızlandırma yükümlülüğüne bağlı olduğunu da belirtti.

#Türkiye
#Rusya
#S-400
7 yıl önce