|

Sistani'ye nükleer rapor sundu

İran Dışişleri Bakanı Zarif Irak'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Zarif yaptığı açıklamada; "Sistani'ye nükleer müzakere süreci ve bölgede yaşanan sıkıntılara ilişkin kapsamlı bir rapor sunduk" dedi. Irak'ın terörle ve mezhepçilikle mücadelesini halk ve hükümet bazında desteklediklerini vurguladı.

Yeni Şafak
14:26 - 27/07/2015 понедельник
Güncelleme: 11:34 - 27/07/2015 понедельник
AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Irak'taki Şii dini merci Ayetullahuzma Ali Sistani'ye İran ile BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında nükleer programa ilişkin varılan anlaşma hakkında kapsamlı bir rapor sunduğunu" belirtti.



Zarif düzenlediği basın toplantısında, "Sistani'ye görüşmemiz sırasında nükleer müzakere süreci ve bölgede yaşanan sıkıntılara ilişkin kapsamlı bir rapor sunduk. Sistani terörle ve mezhepçilikle mücadelede uluslararası çaba ve herkesi tehdit eden terör tehlikesine karşı bölgedeki ülkeler arasında işbirliği olması gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.



Zarif, "Irak'ın terörle ve mezhepçilikle mücadelesini halk ve hükümet bazında destekliyoruz. Dini mercilerin terör ve mezhepçilikle mücadelede aktif rol oynadığını düşünüyoruz" dedi.



İran Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, Zarif'in, bölge turu kapsamında Kuveyt, Katar ve Irak'a giderek, bu ülkelerin üst düzey yetkilileriyle görüşeceği, temasları kapsamında, İran ve 5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşma, ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı ifade edilmişti.



#İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif
#İran
#Irak
#Ayetullahuzma Ali Sistani
9 лет назад