|

Son şanslarını denediler

Terörist saldırının kurbanları ölmeden önce son bir umutla yakınlarını ve 911'i arayıp yardım istediler. Ancak telefondaki sesler kısa bir süre içinde sustu...

Yeni Şafak
00:00 - 13/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 18:49 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

"103. katta sıkışıp kaldık. Bir yere kıpırdayamıyoruz. Her yer duman doldu..." Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik hava saldırısından sonra binada mahsur kalan bir Kolombiyalı, cep telefonundan ailesine hep bu sözleri tekrarladı ve çok geçmeden telefondaki ses sustu... Terörist saldırıların bazı kurbanları da ölmeden önce son bir umutla 911'i arayıp kurtarma talep ettiler.



Az sonra öleceğiz


Televizyon yorumcusu Barbara Olson da kaçırılan American Airlines uçağından eşini arayarak 'az sonra öleceğini' haber verdi ve hava korsanlarının uçak mürettebatını bıçakladığını söyledi.



Şaka değil, kaçırıldık


United Airlines'a ait Boeing 757'nin 93 sefer sayılı uçağı Pennsylvania eyaletinde düşmeden önce, uçağın tuvaletindeki bir erkek yolcu cep telefonuyla aradığı acil durum görevlilerine, "Kaçırıldık, kaçırıldık..." dedi. Pittsburg kentinin yaklaşık 130 kilometre güneydoğusunda 38 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla yere çakılan uçak, American Airlines ve United Airlines'ın kaybolduğunu açıkladığı dört uçaktan biriydi.



Ağlama sesleri geliyordu


Uçuş görevlisi CeeCee Lyles de, Florida eyaletinin Fort Meyers bölgesinde görevli polis memuru eşi Lorne Lyles'i cep telefonuyla arayarak, ona, "Seni ve çocukları çok seviyorum" dedi. CeeCee Lyles telefonda ağlıyor ve eşi uçakta ağlayan insanların seslerini duyuyordu. Uçak yolcularından Mark Bingham'ın annesi Alice Hoglan, San Francisco'daki KTVU-TV'ye yaptığı açıklamada, oğlunun kendisini arayarak, "Teslim alındık. Yanlarında bomba olduğunu söyleyen üç kişi var" dediğini söyledi.



#ABD
#Terör saldırısı
#Dünya Ticaret Merkezi
23 yıl önce