|

Suriye görüşmelerine ev sahipliği için hazırız

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Suriye krizinin çözümü için çok taraflara ev sahipliği yapmak için hazır olduklarını söyledi. Putin daha önce yaptığı açıklamada Suriye krizi için Astana'da toplanacaklarının mesajını vermişti.

Yeni Şafak
16:10 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:15 - 26/12/2016 Pazartesi
Reuters

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Suriye sorununun çözümü için çok taraflı görüşmelere başkent Astana'da ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.



Nazarbayev Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere gittiği St. Petersburg kentinde, "Kazakistan Astana'da yapılacak görüşmelerde bütün taraflara ev sahipliği yapmaya hazırdır" dedi.



Putin Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye, Rusya, İran ve Esed rejimi ile Suriye barış müzakerelerinin Astana'da yapılmasını kabul ettiklerini söylemişti.



Putin geçen hafta, bundan sonraki adımın Suriye'nin tamamında bir ateşkes sağlanması olduğunu da belirtmişti.



Türkiye'den de konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuşmuş, şunları söylemişti: "Rusya'nın Astana süreci teklifiyle ilgili ön çalışma sürüyor, katılımcılar ve tarihle ilgili konular önümüzdeki günlerde netleşecek. Astana toplantılarında en önemli husus muhalefeti temsilen katılacak kişilerin sulandırılmasına izin verilmemesi. Astana süreci Cenevre sürecinin devamıdır, onun yerine ikame etmek için değil. Astana sürecinde de Suriye'nin geleceğini taşıyabilecek, bütün kesimleri temsil edecek adil yönetim sağlanması görüşümüzü ifade edeceğiz. Astana süreci BM sürecine ilave olarak planlanıyor; Türkiye, Rusya ve İran garantör ülke olacaklar ancak rejim ve muhalefet müzakereleri yapacak."


#Kazakistan
#Suriye
#Müzakere
#Astana
7 yıl önce