|

Suriye satrancı

Sivil katliamının beş yıldır sürdüğü, Esed rejiminin Rusya ve İran tarafından desteklenerek büyük bir etnik kıyım gerçekleştirdiği Suriye'de, muhalif güçler birçok cephede mücadele veriyor. Muhalifler sadece rejim ile değil, Hizbullah ve Şii militanların yanı sıra, PYD ve YPG ile de savaşıyor.

Yeni Şafak
12:52 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:32 - 15/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Beş yıldır durmaksızın süren, son dönemde ise Rusya'nın karadan ve havadan desteği ile daha yıkıcı boyutlara ulaşan Suriye savaşında kimin kimin tarafında olduğu sorusu kafaları meşgul ediyor. Her gün yüzlerce sivilin öldüğü ve büyük bir etnik kıyımın yaşandığı Suriye'de muhalif güçler, İran ve Rusya'nın yanı sıra farklı isimlerdeki terör gruplarıyla savaşıyor.




Suriyeli muhalifler, Türkiye ve ABD Hava Kuvvetleri ve DAEŞ'e karşı başlatılan Koalisyon güçleri ile olumlu ilişkiler içerisindeyken Şii militanlar, El- Kaide, Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Rusya ile bölgede çatışıyor.



Esed rejimine bağlı güçler ise en büyük desteği Rusya, İran ve DAEŞ'ten alıyor. yeni dönemde ise YPG ve PYD rejimin en büyük yardımcı gücü konumunda.


#Suriyeli muhalifler
#Suriye
8 yıl önce