|

Suriye’ye 24 ambulans

Suriye’ye, Avrasya Vakfı tarafından 24 ambulans gönderiliyor. Avrasya Vakfı kampanya sorumlusu Abdülhamid Altıntaş, “Zalimler vurdukça yenilerini göndermeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:47 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

İç savaşın 5 yılı aştığı Suriye, Esed ve Rus bombardımanı altında can çekişiyor. Sağlık ocaklarının dahi hizmet veremediği bölgede yaşayan halk, adeta her gün zulüm görüyor. En temel hakkın 'yaşam hakkı' olduğuna işaret eden Avrasya Vakfı, 'BirAmbulansBinYaşam' projesi kapsamında Suriye'ye 24 ambulans gönderme kararı aldı. Ambulansların Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) işbirliğiyle bölgeye ulaştırılarak hastanelere dağıtılacağı öğrenildi.



ZALİMLER VURDUKÇA YENİLERİNİ GÖNDERECEĞİZ


Daha önce Halep, Humus, Türkmendağı, İdlip ve sınırda bulunan Atme Kampı'na 25 ambulans gönderdiklerini anlatan Avrasya Vakfı kampanya sorumlusu Abdülhamid Altıntaş, “Ambulanslar bölgedeki sivil savunma ekiplerine ulaştırıldı. Projenin 2'nci etabı olarak yine aynı bölgelere 24 ambulans gönderiyoruz” dedi. Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı'nın öncülüğündeki ambulans yardımına 40 derneğin destek verdiğini belirten Altıntaş, “Zalimler vurdukça yenilerini göndermeye devam edeceğiz. Bölgede görev yapan sivil savunma ekiplerine acil olarak itfaiye araçları lazım. Bölgedeki imkansızlık üst seviyeye ulaştı” dedi.


#Suriye
#Ambulans
#Avrasya Vakfı
8 yıl önce