|

Suudi Arabistan'a yeni siber saldırı

Suudi Arabistan'ın enerji sektörüne yapılan siber saldırılarının ardından iletişim ağını kontrol eden sistemlere de saldırı düzenlendiği açıklandı.

Yeni Şafak
19:17 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:19 - 23/01/2017 Pazartesi

Suudi Arabistan'ın iletişim teknoloji ağları bugün büyük bir siber saldırıya uğradı. Suudi yetkililer tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda devlet televizyonu ile Twitter hesaplarının hedef alındığı belirtildi.



Reuters'in haberine göre, saldırının kimler tarafından gerçekleştiğine dair bilgilere yer verilmedi. Suudi Arabistan'ın enerji sistemlerine düzenli olarak siber saldırılar düzenleniyordu.



İRANLI HACKERLER DEVREDE OLABİLİR


İranlı hackerlar siber dünyada daha fazla tartışılmaya başlandı. Dünyadaki ilk siber silahı, yıllar önce İran'ın gizli nükleer tesisinde kullanılmış ve tesisin beşte biri çalışamaz hale gelmişti. ABD istihbaratı tarafından özel olarak hazırlanan Stuxnet isimli virüsün yol açtığı hasarı tamir etmek, İran'a çok uzun zamana ve milyarlarca dolara mal olmuştu. Virüs, santrifüjlerin kapasitesinin üzerinde hızlı dönerek parçalanmasına ve tesise zarar vermesine neden olmuştu. ABD ile İran o dönemde, İran'ın nükleer silah geliştirme çabaları nedeniyle büyük gerginlik yaşıyor, ABD İran'a ağır yaptırımlar ve ticari ambargolar uyguluyordu. İran ise geliştirdiği silahla İsrail'i haritadan silme tehdidini savuruyordu. Ayrıca nükleer alanda çalışmalar yapan İran'lı mühendisler ve bilim insanları ardı ardına suikasta uğrayarak öldürülüyordu.



ABD'nin ve İsrail'in hacker saldırıları nedeniyle dijital güvenlik önlemlerini arttırmak zorunda kalan İran'ın şu anda dünyadaki en büyük hacker ordusuna sahip olduğu anlaşılıyor. Yaşanan saldırılar nedeniyle çok sayıda İranlı genç hackerın ülkenin siber ordusuna katılım için başvurduğu belirtiliyor.



SUUDİ ARABİSTAN'IN ENERJİ SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMIŞLARDI


Devrim Muhafızları altında yer alan siber güvenlik ordusu, 2012 yılında ABD'nin müttefiki Suudi Arabistan'ın en büyük petrol şirketine saldırarak şirketin tüm iş süreçlerini yürüten 35 bin bilgisayarı kullanılamaz hale getirmişti.



#Siber
#Suudi
7 yıl önce