|

Tarih yandı

Yunanistan’ın Dimetoka kentindeki tarihi Beyazıt Camii’nde dün sabaha karşı yangın çıktı. Büyük hasar gören camide iki yıldır tamirat devam ediyordu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:29 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tarih yandı
Tarih yandı

Yunanistan'ın Dimetoka kentindeki tarihi Bayezid Camii'nde yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, dün sabaha karşı çıkan yangında, iç kısımlarının büyük bölümü ahşap olan cami, büyük zarar gördü. Tarihi camide gece 03.00 saatlerinde başlayan yangın sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Yangına, camideki tamirat çalışmaları sırasında elektrik kaynağından çıkan kıvılcımların yol açtığı tahmin ediliyor.





AFETTE HASAR GÖRMÜŞTÜ


Dimetoka'da kent merkezinde bulunan, Çelebi Mehmet Camii olarak da bilinen Bayezid Camii, Balkanlardaki en önemli tarihi Osmanlı eserleri arasında sayılıyor. Yunanistan Kültür Bakanlığınca tarihi eser olarak koruma altına alınan ve ibadete kapalı olan camide son iki yıldır tamirat çalışmaları yapılıyordu.



Tarihi Bayezid Camii, 14. yüzyılın sonlarına doğru Sultan I. Bayezid'in emriyle inşa edilmeye başlandı ve Sultan I. Mehmed tarafından 1420 yılında inşası tamamlandı. Neredeyse 1 dönümlük alana yayılan tarihi caminin kare şeklinde bir ibadet alanı ve 22 metrelik bir minaresi bulunuyor. Ancak, 1970 yılında yaşanan afet sonrasında, görkemli minarenin bir bölümü yıkılmıştı.


#Yunanistan
#Dimetoka
#Beyazıt Camii
7 yıl önce