|

Teksas'ta kilisede silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

ABD'de Teksas eyaletinin Sutherland Springs bölgesinde bir terörist kiliseye girerek pazar ayinine katılanların üzerine otomatik silahla kurşun yağdırdı. Saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:14 - 6/11/2017 Pazartesi
ABD Teksas'ta bir terörist kiliseye girerek pazar ayinine katılanların üzerine otomatik silahla kurşun yağdırdı. Olay sonrası ekipler bölgede...
ABD Teksas'ta bir terörist kiliseye girerek pazar ayinine katılanların üzerine otomatik silahla kurşun yağdırdı. Olay sonrası ekipler bölgede...

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kiliseye silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, eyaletin Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açtı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.


ABD'li NBC'nin geçtiği habere göre ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.


Saldırının nedeni henüz bilinmezken saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırı esnasında saldırganın çelik yelek giydiği belirtildi.

TEKSAS POLİSİ UYARDI: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

İHA'nın haberine göre; Teksas Polisi, 27 kişinin hayatını kaybettiği, 20'den fazla kişinin yaralandığı kilise saldırısında vatandaşlara 'evlerinizden çıkamayın' uyarısında bulundu.

Öte yandan, ayin sırasında 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Ayrıca saldırganın ailesinin de o bölgede yaşadığı ileri sürüldü.

ÖLENLERİN ARASINDA 2 YAŞINDA BİR ÇOCUK DA VAR

AA'nın haberine göre; ölenlerin arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu bilgisine yer verildi. Yerel kaynaklarda, saldırı anında kilisede kaç kişi olduğuna ilişkin kesin sayı verilmezken, bu kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtildi.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi.


#Teksas
6 yıl önce