|

Terör örgütü PYD ABD'de temsilcilik açacak

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ABD'nin başkenti Washington'da temsilcilik açacağı iddia edildi. PYD'nin Meclis üyesi Siyanek Dibo, "ABD bizim müttefikimiz, ilişkilerimiz çok iyi. Washington'da temsilcilik açacağız" dedi.

Yeni Şafak
09:02 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:07 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer

Türkiye'nin defalarca belgeleriyle ortaya koymasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi “terörist” kabul etmeyen; lojistik olarak her türlü desteği veren ABD, Ankara'yı kızdıracak bir adım daha attı. Beyaz Saray yönetiminin, terör örgütü PYD'ye Washington'da temsilcilik açma iznini verdiği ve temsilciliğin önümüzdeki günlerde açılacağı öğrenildi. Daha önce Rusya, Almanya, Fransa ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) temsilcilik açan 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi'nin yeni bürosunun açılacağını PYD eş başkanı danışmanı ve meclis üyesi Siyanek Dibo açıkladı. Üç ay içinde ABD'de Rojava Demokratik Özerklik bürosu açacaklarını belirten Dibo, temsilciliğin açılacağı tarihle ilgili bilgi vermedi. PYD'li terörist Dibo, bu iznin nasıl alındığı konusunda da açıklamada bulunmadı.



'İlişkilerimiz çok iyi'



Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Beyaz Saray yönetimi ile iyi ilişkileri bulunduğunu belirten Siyanek Dibo, “Temsilciliğin açılmasıyla birlikte ABD ile bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. Temsilciliğin açılmasının üç ayı bulacağını sözlerine ekleyen Dibo, “Amacımız Rojava'yı ABD'de de tanıtmak” diye konuştu. ABD ile “müttefik” olduklarını dile getiren Dibo, terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede ABD'nin kendilerine büyük destek verdiğini ifade etti. Dibo şöyle devam etti: “Birçok ülkeyle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. ABD ile zaten DAEŞ'e karşı birlikte mücadele ediyoruz. Temsilcilik açılması sonrasında ilişkilerimiz çok daha farklı noktalara gidecektir.”



'Rusya ile irtibattayız'



Rusya ile de iyi ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Dibo, “Rusya ile sürekli bir ilişki içerisindeyiz. İlk Rojava Demokratik Özerklik büromuzu Rusya'da açmıştık. Moskova'da büromuz aktif durumda. Orta Doğu ve Suriye çözümüne kim hizmet ederse biz onlarla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Rusya'nın da Suriye çözümünde önemli bir gücü var” dedi.








#Rusya
#ABD
#PYD
#Washington
8 yıl önce