|

The Economist'i 'evet' korkusu sardı

The Economist dergisi 15 Nisan'da çıkacak sayısının kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı. Dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Türkiye'deki anayasa referandumunu hedef alan bir yazı yayınladı. Yazıda "Türkiye diktatörlüğe sürükleniyor" gibi skandal ifadelere yer verildi.

Yeni Şafak
22:35 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​The Economist dergisi 15 Nisan'da çıkacak sayısının kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı.
​The Economist dergisi 15 Nisan'da çıkacak sayısının kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı.

İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan bir kapağa daha imza attı. 15 Nisan'da yayına çıkacak derginin kapak fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alırken, dergi 'Türkiye diktatörlüğe sürükleniyor" başlığı ile yazı yayınladı.

Her seçim öncesi Türkiye aleyinde kampanyalara imza atan dergi "Türkiye sadece mevcut boyutu ile değil, aynı zamanda dünyayı şekillendiren siyasi güç olarak önem taşıyor. Türkiye yüzyıllar boyunca imparatorluğun merkeziydi. Ülke şimdi politik İslam ile demokrasiyi dengeleyebileceği konusunda bir test aşamasında. Aynı zamanda Batı demokrasisi ile Rus tipi otoriter milliyetçilik arasında seyahat ediyor. Son yıllarda Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan yönetimi ile geriye gitti" ifadesine yer verdi.

"Muhtemel sonuç: Evet"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sonucuna ilişkin The Economist, "evet"in muhtemel ancak kesinlikten uzak olduğunu iddia etti. Gerçeklikten tamamen uzak bir yazı ortaya koyan İngiliz yayın organı, şu ifadelere yer verdi:

  • "'Evet', Türkiye'yi seçilmiş bir Erdoğan diktatörlüğüne mahkum edecek. 'Hayır', Türkler'in ona (Erdoğan'a) baskı yapmasına izin verebilir."

The Economist, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabının kapak fotoğrafını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile değiştirdi.

#Erdoğan
#The Economist
7 yıl önce