|

THY uçağı Nepal'den kurtarıldı

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nepal'de pistten çıkan Türk Hava Yolları (THY) uçağının kurtarılması yılan hikâyesine döndü. Komşu ülke Hindistan'dan gelen ekipman yardımıyla yürütülen çalışmalar, bir hayli 'ilginç görüntülere' sahne oldu.

Yeni Şafak
17:33 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 7/03/2015 Cumartesi
Diğer

AFP'nin servis ettiği fotoğraflarda, Hindistan'dan gönderilen yardım ekibinin Airbus 330 tipi devasa uçağı ilkel yollarla bir TIR'a yüklemeye çalıştığı görüldü. Zarar vermemek için TIR'ın üzerine eski kamyon lastiklerini koyan kurtarma ekibi, ön tekerleği kopan uçağı halatlarla bağladı.



'Göbeklitepe' adlı uçağın Nepal'in uluslararası uçuşlara açık tek havalimanı olan Tribhuwan'dan kaldırılamaması hava ulaşımını da felç etti. Liman kazanın dördüncü gününde uçuşlara açılabildi.


AFP'ye konuşan havalimanı yöneticisi Birendra Prasad Şrestha, havalimanının akşam saatlerinde açıldığını belirterek, "Yolcularımıza ilgili havayolu şirketleriyle temasa geçip, uçuşlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.



4 Mart’ta inişe geçtiği sırada pistten çıkan ve toprak zemine saplanan THY uçağını kurtarmak için gerekli teçhizata sahip olmayan Nepal'in imdadına komşu ülke Hindistan yetişmişti.Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi nakliye uçağıyla gerekli mühendis ve araçları Katmandu'ya gönderilmişti.

 
#Nepal
#THY uçağı
#Göbeklitepe
9 yıl önce