|

Tonyukuk Anıtları tarihe ışık tutacak

'Türk' adının geçtiği ve ilk Türkçe metinlerin yer aldığı 'Bilge Tonyukuk Anıtları' çevresinde Türk tarihine ait izler aranıyor. TİKA, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da 1 Haziran'da kazı çalışmalarına başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:39 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a 60 kilometre mesafede bulunan Bilge Tonyukuk Anıtları'nın bulunduğu vadide Türk tarihine ışık tutacak yeni kazı çalışmalarını başlatacak. TİKA Ulan-Batur Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, tarihte ilk defa Türk adının geçtiği Bilge Tonyukuk Anıtları'nın yer aldığı 66 kilometrekarelik vadide, Türk ve Moğol arkeologlarının 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren kazı çalışmalarına başlayacağını söyledi.



MÜZEDE KORUMA


Şehir merkezinden ulaşımın, yolun asfaltlanmasıyla artık daha kolay sağlandığı Bilge Tonyukuk bölgesine, tarih ve doğa severlerin akın ettigini bildiren Çiftçi, kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mevcut abidelerin ve bulunması beklenen değerli yazıtların korunacağı ve tanıtılacağı müze inşa edileceğini söyledi. Yeni müze Moğolistan'ın turizmine de katkı sağlayacak.



#Bilge Tonyukuk Anıtları
#Türkçe metinler
#TİKA
8 yıl önce