|

Trump karşıtları sokaklara döküldü

ABD'de 20 Ocak'ta görevi devralan Donald Trump, karşıtları meydanlara döküldü. Ünlü isimlerin de destek verdiği protesto gösterilerinin yapıldığı bazı eyaletlerde şiddet olayları yaşanıyor. Madonna, yaptığı açıklamada "Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı düşündüm" dedi.

Yeni Şafak
15:27 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 16:01 - 22/01/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD'deTrump karşıtı protesto yürüyüşüne katılan Madonna, "Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı düşündüm" dedi.
ABD'deTrump karşıtı protesto yürüyüşüne katılan Madonna, "Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı düşündüm" dedi.

20 Ocak'ta görevi Barack Obama'dan devralan Donald Trump'a karşı ülkede geniş çaplı protesto gösterileri yapılıyor. Donald Trump'ı nefret suçu yapmakla suçlayan protestocular sokaklara döküldü. Başkent Washington D.C'nin yanı sıra New York, Los Angeles, Oakland, Portland ve Bostan'da meydanlara dökülen milyonlarca kişi Trump'ı protesto ediyor.



Protesto gösterilerine dünyanın 60 farklı ülkesinden de destek veriliyor. Amerika'da Women's March (Kadın Yürüyüşü) adı altında düzenlenen protestolara ünlü isimler de destek veriyor. Madonna, Scarlett Johansson, Alicia Keys, Michael Moore ve Ashley Judd gibi ünlü isimler Trump'ı protesto eden isimler arasında yer alıyor. Başkent Washington'da düzenlenen protesto gösterisine katılanlar, Trump'ın 'Obamacare'ı iptal etmesi, kampanya sürecinde kullandığı söylemleri ve Trump'ın başkanlığında tehdit altında oldukları gerekçesi ile Trump'a karşı direniş çağrısı yaptı. Protesto yürüyüşünde halka seslenen Madonna, yaşananlar karşısında çok kızgın olduğunu söyledi. Madonna, 'Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı düşündüm ama bunun bir şey değiştirmeyeceğini biliyordum" dedi. Trump'ı eleştiren ünlü isim, "Biz sevgiyi seçeceğiz" sloganı attı.







Protesto yürüyüşünde konuşan Gloria Steinem ise Trump'ın politikasını eleştirdi. Steinem, “Bizi bölmeyi deneme. Eğer Müslümanlara kayıt yaptırmaya zorlarsan, hepimiz Müslüman olarak kayıt yaptırırız" dedi.



Ülkede yaşanan protesto gösterilerinde şiddet olayları da yaşanmaya devam ediyor. Bazı gruplar polis araçlarına ve iş yerlerine saldırdı ve bazı araçları ateşe verdi. Polisin gazlı müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gazdan etkilenirken, polis protestocuları gözaltına aldı.



Londra, Berlin ve diğer birçok Avrupa ülkesinin başkentinde toplanan kalabalıklar da Trump'ın Başkanlığını protesto ediyor.









#ABD
#Trump
#Madona
#Protesto
7 yıl önce