|

Trump'ın Beyaz Saray'daki ilk misafiri

ABD Başkanı Obama'dan 20 Ocak'ta görevi devralan ve Beyaz Saray'a çıkan ABD'nin yeni başkanı Trump'ın bugün ilk resmi görüşmesi gerçekleşecek. Cumhuriyetçilerin yıllık toplantısına katılan ilk yabancı lider olan İngiltere Başbakanı May, Trump'ın da misafiri olacak.

Yeni Şafak
14:24 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 27/01/2017 Cuma
Diğer

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinin Philadelphia'daki yıllık toplantısına katıldı.Burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesiyle başlayan dönemi 'Amerika'nın yenilenmesinin yeni bir çağı' olarak tanımlayan May, 'AB'den ayrılmış bir İngiltere ve Trump yönetimindeki ABD'nin yeniden birlikte dünyayı yönetebileceği' belirtti.



Bu arada Trump'la aralarındaki ilişkinin eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ile eski ABD Başkanı George W Bush'un 'özel ilişkisine' benzemeyeceğinin de notunu düşen May, Sputnik'in haberine göre; uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada da gülümseyerek “Fark etmediniz mi, bazen zıt kutuplar birbirini çeker” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyetçilerin yıllık toplantısına katılan ilk yabancı lider olan May, Trump'ın göreve başlamasının ardından Beyaz Saray'da ağırlayacağı ilk isim de olacak. İki lider bugün bir araya gelecek.









#Donald Trump
#Theresa May
7 yıl önce