|

Trump'ın ekibinden Nükleer Anlaşma çıkışı

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın CIA Başkanı olarak düşündüğü Mike Pompeo, Obama yönetiminin İran ile imzaladığı Nükleer Anlaşma hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. Anlaşmayı 'felaket' olarak niteleyen Pompeo, Nükleer Anlaşmadan çekileceklerinin mesajını verdi.

Yeni Şafak
11:34 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:13 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Trump'ın CIA Başkanı olarak düşündüğü Mike Pompeo Twitter'dan yaptığı açıklamada, Obama döneminde İran ile imzalanan Nükleer Anlaşma'nın iptal edileceği mesajını verdi.
Trump'ın CIA Başkanı olarak düşündüğü Mike Pompeo Twitter'dan yaptığı açıklamada, Obama döneminde İran ile imzalanan Nükleer Anlaşma'nın iptal edileceği mesajını verdi.

Trump'ın CIA Başkanı olarak düşündüğü Mike Pompeo, 17 Kasım'da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran ile imzalanan Nükleer Anlaşma'yı eleştirdi. CIA'in başına geçmesi beklenen Pompeo, İran ile imzalanan Nükleer anlaşmayı felaket olarak nitelendirirken, anlaşmanın iptal edileceğinin de sinyalini verdi.



Pompeo, "Dünyanın en büyük terör sponsoru ülke ile yapılan bu yıkıcı anlaşmadan çekilmek için sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.



Trump seçim döneminde sık sık Nükleer Anlaşmayı eleştirmiş ve Başkan olması halinde Nükleer Anlaşma ile ilgili yeni adımlar atacağını söylemişti. Seçimleri kazanmasından sonra Nükleer Anlaşma konusundaki politikasının ne olacağı merak edilen Trump'ın CIA'in başına düşündüğü Pompeo'nun bu açıklaması Nükleer Anlaşamanın kaderi ile ilgili önemli bir ip ucu olarak değerlendiriliyor.



İran Dışişleri Bakanı Zarif, daha önce yaptığı açıklamada Nükleer Anlaşma'nın sürdürüleceğini umut ettiğini belirtmişti. İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvend ise yaptığı açıklamada İran'ın her türlü gelişmeye açık olduğunu söylemişti.












#ABD
#Trump
#Mike Pompeo
#CIA Başkanı
#İran
#Nükleer Anlaşma
7 yıl önce