|

Türk polisi Arnavutluk emniyetine eğitim verdi

Türk polisinin Arnavutluk emniyet güçlerine verdiği mesleki eğitim tamamlandı. Başkent Tiran'daki Güvenlik Akademisi'nde yapılan törende, organize suçlar birimlerinde görev yapan 20 polise sertifikaları verildi.

Yeni Şafak
19:20 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 19:32 - 10/11/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Emniyet Genel Müdürlüğünce, Arnavutluk polisine yönelik eğitimi tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Başkent Tiran'daki Güvenlik Akademisinde yapılan törene, Arnavutluk Güvenlik Akademisi Müdür Yardımcısı Artan Shkembi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Kültür İşlerinden Sorumlu Danışmanı Gül Sarıgül ve Türk emniyet yetkilileri katıldı.

Sarıgül, yaptığı konuşmada, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin karşılıklı dostluk temelinde ilerlediğini belirtti.

Kurumlar arası ilişkilere de değinen Sarıgül, "Büyükelçilik olarak tüm kurumlarla angajmanımız gayet sıkı ve yoğun bir şekilde gidiyor. Bu tür iş birliği alanları çabalarımızın somutlaştığını gösteriyor." dedi.

"Türk ve Arnavutluk makamları arasındaki ilişkiler gelişiyor"

Kursların faydasına da değinen Sarıgül, "Kursların çok faydalı olacağına, mesleki açıdan sizlere fayda sağlayacağına, ufuklarınızı açacağına eminim. Bu tür eğitim çalışmalarının siz değerli Arnavutluk emniyet makamlarıyla Türk makamları arasında insani ilişkileri de geliştirdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Arnavutluk Güvenlik Akademisi Müdür Yardımcısı Artan Shkembi de Türk polisinin Arnavutluk polisine sunduğu destek ve iş birliğine işaret ederek, eğitimde kazanılan bilgilerin, Arnavutluk emniyet görevlilerinin günlük çalışmalarında yararlı olacağının altını çizdi.

Törenin sonunda, organize suçlar birimlerinde görev yapan 20 polise sertifikaları takdim edildi.

#Arnavutluk Polisi
#Türk Polisi
#Eğitim
6 yıl önce