|

Türkiye Dakka Büyükelçisi'ni çağırdı

Tüm tepkilere rağmen Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin Bangladeş hükümeti tarafından idam edilmesinin ardından Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Ankara'ya çağrıldı. Nizami'nin idamını büyük teessürle karşıladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrım yapmaksızın haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Mazlumların hakkını savunmazsak bu millet bu ümmet bize hakkını helal etmez" dedi.

Yeni Şafak
10:08 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 12/05/2016 Perşembe
AA
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami dünyanın gözü önünde idam edildi.
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami dünyanın gözü önünde idam edildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk'ü istişarelerde bulunmak için Ankara'ya çağırdı.



Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Öztürk, Bangladeş Cemaat-i İslami partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi üzerine istişare için Ankara'ya çağrıldı. Büyükelçi Öztürk'ün bugün Türkiye'de olması bekleniyor.



Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı yazılı açıklamada, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadığını açıklamıştı.



Mazlumların hakkını savunmazsak, ümmet hakkını helal etmez


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Siyasi Tarihinde Yeli ve Milli İrade Programı"na katıldı. Erdoğan, Nizami'nin idam edilmesine tepki gösterdi. "Derin üzüntü içinde olduğunu" belirten Erdoğan, "Zalimler için yaşasın cehennem" dedi. Erdoğan, idamın ardından büyükelçinin Türkiye'ye çağrıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bangladeş'te eski bakanlardan Nizami'nin idamından duyduğum derin üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce siyasi bir lider olan Nizami'nin bu infazı hak edecek herhangi bir suçunun olmadığına inanıyorum. Çoğunluğu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede bu tür sıkıntıların yaşanmasını teessürle karşılıyorum" dedi.



Erdoğan, "Türkiye yerli köklere sahip olanlarla milli damardan beslenenlerle bu ülke ve millete gizli açık husumeti olanlar arasındaki farkın ortaya çıktığı günlerden geçiyor. Ayrım yapmaksızın haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiklerimize elimizi uzatıyoruz. Eğer mazlumların hakkını savunmazsak bu millet bu ümmet bize hakkını helal etmez. Bunun için ülkemizin böğrüne hançer saplamaya çalışan terör örgütüne karşı amansız bir mücadele sürdürüyoruz. Bunun için hiç çekinmeden geri adım atmadan dünya beşten büyüktür diyorum. Dünyada şu anda 1 milyar 700 milyon Müslümanın bir temsilcisi olmadığı BM'nin adil bir karar alacağına inanmıyorum. Beş ülkenin beşi de Hristiyan. Bu beş daimi ülke dünyayı temsil edebilir mi? Bunu kabule mecbur değiliz, bunun yeniden ele alınması gerek. Tüm dünya ülkelerinin temsil edildiği bir BMGK'ya ihtiyacımız vardır" ifadelerini kullandı.








#Türkiye
#Devrim Öztürk
#Bangladeş
#Dakka
#​Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce