|

'Türkiye düşmanı' Kati Piri

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı meşru göstermeye çalışan Cumhuriyet'e yapılan operasyonu kabullenemeyen AB'li yetkililer arasında Türkiye raportörü Kati Piri de var. Türkiye karşıtı algı oluşturan Piri'nin açıklamalarında Türkiye düşmanlığı açıkça kendini gösteriyor.

Yeni Şafak
11:28 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:55 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla algı oluşturuyor.
AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla algı oluşturuyor.

Son üç yıldır terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın savunuculuğunu üstlenerek Türkiye'ye karşı yayın politikasını benimseyen Cumhuriyet'e yapılan operasyon sonrası kınama açıklamaları yapan AB'li yetkililer Türkiye'ye karşı yarışa girdi.



Skandal açıklama


Operasyon sonrası BBC'ye röportaj veren Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de Türkiye karşıtı açıklamalarıyla dikkati çekti. Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Piri, "Türkiye'deki durum, kötüden daha kötüye gidiyor" ifadeleriyle algı oluşturmaya çalıştı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde PKK'nın saldırılarına maruz kalan, darbe girişimi sürecinde FETÖ ile mücadelesine de destek vermeyen Piri, skandal açıklamalarıyla tepki topladı.



"Derin kaygı" duyuyormuş


Piri İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada ise, "Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum" ifadesini kullandı. Brüksel'deki PKK çadırını ve propagandasını görmezden gelen Piri, Türkiye'deki gelişmelerin Brüksel'de derin kaygı uyandırdığını savundu.



15 Temmuz'da 1 tweet atmıştı


Cumhuriyet'e yapılan operasyon sonrası uzun uzun açıklamalar yapan Piri, 15 Temmuz sonrası sadece bir tweet atarak darbe girişimini "Trajedi" diye nitelendirmişti.



Piri, darbe girişiminin üzerinden 2 ay sonra Türk halkına hata yaptığını itiraf ederek, 15 Temmuz'u anlayamadıklarını söyledi. Piri, "Bu o gece yeterince iyi anlayamadığımız bir gerçeklikti. Türk halkıyla empati yapmayarak hata yaptık" ifadelerini kullandı.


AB'den Türkiye'ye 'Cumhuriyet' tehdidi!











#Cumhuriyet
#AB
#Avrupa Birliği
#Türkiye
#Kati Piri
7 yıl önce