|

Türkiye'nin PYD-DAEŞ harekatına dış basından ilk tepkiler

Suriye'nin Halep kentindeki Cerablus bölgesini almak için saldırı başlatan terör örgütü PYD ve DAEŞ'e karşı başlatılan harekatı dünya basını 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

Yeni Şafak
21:33 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:45 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin DAEŞ hedeflerini obüslerle vurup PYD mevzilerine topçu ateşi açması Türk medyasının olduğu kadar dünya medyasının da bir numaralı gündem maddesi oldu.



  1. Suudi Arabistan kanalı el-Arabiya, "Türkiye Kuzey Suriye'de DAEŞ'i bombalıyor" başlığıyla servis ettiği haberinde, Türkiye'nin DAEŞ ve PYD'yi tanklarla vurduğu ifade edildi.

  1. Rus haber ajansı Sputnik, Türkiye'nin sınırda güvenliği en üst düzeye çıkardığını vurgulayarak, alınan tedbirler kapsamında Türk tanklarının PYD noktalarını vurduğunu aktardı.

  1. Fransız haber ajansı AFP, Türkiye'nin kuzey Suriye'de DAEŞ ve PYD hedeflerini vurduğunu flaş gelişme olarak abonelerine duyurdu.



New York Times yine çarpıttı

Türkiye'ye yönelik uluslararası algı operasyonlarına imza atan New York Times, Suriye'deki terör mevzilerine düzenlenen operasyona karşı da geleneği bozmadı.



"Son dakika: Türkiye Suriye'deki Kürtleri ve DAEŞ'i vuruyor" yalan başlığıyla duyurduğu haberde, "Suriye sınırına saldırı başlatan Türk tanklarının Suriye'deki Kürt milisleri ve DAEŞ'i vurduğu belirtildi" ifadeleri yer aldı.













#Suriye
#Türkiye
8 yıl önce