|

Türkler Gana'da sahte ABD Büyükelçiliği açmış

Gana'da, altı yıldır işletilen, başvuranlara 6 bin dolar karşılığında ABD vizesi ve doküman sağlayan sahte ABD Büyükelçiliği ortaya çıkarıldı. Sahte elçilikte ABD'li gibi çalışanların ise Türkler olduğu anlaşıldı.

Yeni Şafak
12:18 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:21 - 3/12/2016 Cumartesi
Diğer

Afrika ülkesi Gana'da 6 bin dolar karşılığında ABD vizesi ve döküman sağlayan sahte ABD Büyükelçiliği ortaya çıkarıldı. Sahte elçiliğin çalışanlarının büyük bölümünün ise Türklerden oluştuğu belirtildi.



Ghana Business News'in haberine göre, sahte Amerikan Büyükelçiliği “Spartan Vanguard” adlı operasyonla ortaya çıkarıdı. Konuyla ilgili iddialar ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da onaylandı.



Açıklamada, Gana'nın başkenti Acca'nın merkezinde bir binaya pazartesi salı ve cuma günleri saat 7.30 ile 12.00 arasında Amerikan bayrağı çekildiği, ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğraflarının asılı olduğu bina içinde, başvuranlara para karşılığı sahte Amerikan vizeleri sağlandığı belirtildi.



Açıklamada, sahte Büyükelçilikteki “konsolosluk görevlilerinin”, İngilizce ve Flamanca konuşan Türk vatandaşları olduğu da belirtildi. Dolandırıcılar arasında göç ve ceza hukuku konusunda uzmanlaşmış Ganalı bir savcı olduğu da ifade edildi.





#Gana
#ABD
7 yıl önce