|

Türkmenlerden Esed güçlerine operasyon

Suriyeli Türkmenlerin yeniden oluşuma giden askeri birlikleri Esed rejim güçlerine karşı harekete geçti. Sabaha karşı 5'te operasyon başlatan Türkmen birlikler stratejik tepeleri alana dek çatışmaya devam edecek.

Yeni Şafak
02:20 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Yeni yapılanmaya giden Bayırbucak Türkmen birlikleri, Esed rejimine karşı saldırı başlattı. Pazar sabahı 05.00 sıralarında başlayan saldırılara Türkmen gruplardan Sultan Abdülhamit Tugayı, 1. Sahil Tümeni, 2. Sahil Tümeni ve Ketibetul Mustafa katıldı.Rejim güçlerinin elinde olan Sinan Tepesi, Fırınlık, Mahmiyye, 32. Tepe, 45 ve 46 tepeleri Türkmen gruplar tarafından vuruluyor.



Al Jazeera Türk'e konuşan Sultan Abdülhamit Tugay i komutanı Ömer Abdullah Kesep kasabasına açılan yol üzerinde başlayan operasyonla rejim güçlerini bölgeden sökmeyi hedeflediklerini belirtti.



İlk olarak 20 kilometrelik alanı kapsayan operasyonun rejim güçlerinin elinde olan stratejik noktaları alana dek süreceğini ifade eden Ömer Abdullah, “Türkmenler Esed bölgeden gidene kadar burada yurtlarını savunacak" dedi.Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da Star'a yaptığı açıklamada Türkmen birliklerinin Esed rejimine karşı başlattığı operasyonu teyit etti.Yeni bir yapılanmaya giden Bayırbucak Türkmen birliklerinin bu saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Abdurrahman Mustafa stratejik tepelerin ele geçirilmeye çalışılacağına dikkat çekti.



Türkmen komutanlar, ordunun hazırlık aşamasında Star'ın sorularını yanıtlamıştı. Kurulacak olan ordunun Komutanlarından Abdullah Dede, “Kendi ordumuzu kurup kendimizi savunacağız. Ordumuzun merkezi Halep'in Kuzeyinde ve Cerablus bölgesinde olacak. Ordumuz, Kürtlerin kurduğu gibi bir ordu olacak" demişti.




#suriye
#esed
#türkmenler
9 yıl önce