|

Utanç vesikası

Fransa’nın Manş Denizi kıyısında bulunan Calais’deki ‘Jungle’ mülteci kampının tahliyesi, kapatma kararının ardından başladı. İnsanlık dışı koşulları sebebiyle “Jungle” (Vahşi Orman) olarak anılan kamptan zorla çıkarılan binlerce mülteci 80 bölgede bulunan 167 ana mülteci merkezine gönderilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 01:19 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Fransa'nın Calais kentinde bulunan yaklaşık 8 bin mültecinin kaldığı Jungle sığınmacı kampının tahliyesine başlandı. Kötü yaşam koşulları nedeniyle sürekli eleştirilen ve “Jungle” olarak adlandırılan kampın boşaltılması sırasında insanlığı utandıran görüntüler oluştu. Henüz gün aydınlanmadan çadırlarını valizleriyle terketmeye başlayan yüzlerce mülteci, kampın yakınında bulunan geçici mülteci merkezinin girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.



167 meRKeze dağıtılacaklar


Kampta yaklaşık 7 bin mülteci olduğu tahmin edilirken, sığınmacılar geçici mülteci merkezindeki işlemlerinden sonra, 60 otobüsle ülkenin çeşitli bölgelerindeki 167 mülteci merkezine götürülecek. Otobüslere sığmayan mülteciler ise geçici olarak sığınma merkezinde geceyi geçirebilecek. Kampın bir kısmı şubat ayında tahliye edilmiş ancak polis çadırlarını terk etmek istemeyen mültecilere sert müdahale etmiş, tahliye bir hafta sürmüştü.




#Calais
#Jungle
#Mülteciler
8 yıl önce