|

Vahşetten de öte

İşgalci İsrail güçleri Filistinli çocukları katletmeye devam ediyor. İsrail askerleri, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa’yı çevreleyen eski şehrin Şam kapısında 16 yaşındaki Filistinli Fatıma Hacici'ye kurşun yağdırdı. Vücuduna en az 20 mermi isabet eden Hacici oracıkta şehit oldu. İsrail’in dünyanın gözü önünde 2000 yılından beri öldürdüğü çocuk sayısı 2 bin 70’e ulaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 05:58 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
İsrail, Mescid-i Aksa’ya açılan Şam Kapısı’nda ‘bıçak 
taşıyor’ diye 16 yaşındaki Fatıma Afif’e kurşun yağdırdı.
İsrail, Mescid-i Aksa’ya açılan Şam Kapısı’nda ‘bıçak taşıyor’ diye 16 yaşındaki Fatıma Afif’e kurşun yağdırdı.

İsrail güçleri çocuk ya da kadın ayrımı gözetmeksizin Filistinlileri katletmeyi sürdürüyor. Son şehit ise Filistinli 16 yaşındaki Fatıma Hacici oldu. İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı çevreleyen eski şehrin Şam kapısında bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Fatima Hacici'ye kurşun yağdırdı. Kanlar içinde yere yığılan kızcağız oracıkta şehit oldu. Üzerinde bıçak bulunmayan Hacici'nin vücuduna en az 20 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Dünyanın gözü önünde bir çocuğu daha katleden İsrail askerleri, Hacici'ye yardıma etmeye çalışan bazı Filistinli gençleri de gözaltına aldı.

İNFAZA SERT TEPKİ

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Hacici'nin öldürülmesinde asıl sorumlunun Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümeti olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fatıma'nın öldürülmesi ile İsrail'in savunmasız Filistinlilere yönelik bilinçli ve sistematik suç listesine bir suç daha eklenmiştir" denildi. İnfazı sert ifadelerle kınayan Dışişleri Bakanlığı, Hacici'ye yerdeyken bile ateş edilmesi ve ambulansın gelişine izin verilmemesinin uluslararası kanunlara aykırı olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLARA BOMBA YAĞDI

Siyonist rejimin şehit ettiği çocuk sayısı binleri aştı. Yıllardır sistematik bir şekilde Filistin halkını yok eden İsrail, 2016’da 35 Filistinli çocuğu öldürdü, 350 çocuğu gözaltına aldı. İkinci İntifada’nın başladığı 2000 yılından 2017 Şubat ayına kadar Filistinli 2 bin 70 çocuk İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybetti. İsrail, 2014 yılında Gazze sahilinde oynayan yaşları 5 ila 8 arasında değişen 4 çocuğu üzerine bomba atarak katletmişti. Bu korkunç olay, tüm dünyada büyk tepki toplamıştı. Yine 2014 yılında 3 İsraillinin kaçırılmasını bahane ederek Filistin’i bombardımana tutan İsrail güçleri 16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr’ı Kudüs’te kaçırdıktan sonra benzin içirip diri diri yakmıştı.

18 AYLIK BEBEĞİ YAKTILAR

2015 yılının Temmuz ayında Batı Şeria’nın Duma köyü korkunç bir trajedie sahne olmuştu. Filistinlilere ait bir ev gece yarısı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmıştı. Evin ateşe verilmesi sonucu 18 aylık Ali Devabişe adlı bebek yanarak ölmüş, yaralanan anne babası da hasztanede can vermişti. Batı Şeria’da ise Ekim 2015’de Filistinli 8 aylık diğer bir bebek, İsrail askerleri tarafından atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle hayatını kaybetmişti. 14 Haziran’da Gazze’deki bombardımanda da 7 yaşındaki Ali Abdüllatif Alawour can vermişti. 20 Haziran’da Batı Şeria’da El Halil kentinde 14 yaşındaki Muhammed Cihad, göğsünden vurularak şehit olmuştu. 21 Haziran 2016 tarihinde İsrail askerleri 15 yaşındaki Mahmut Badran'ı öldürmüştü.


Kudüs’te
2029 kişiye
tutuklama

Mirasımız Derneği’nin yaptığı bir araştırmaya göre İsrail, 2016 yılında Kudüs’te 2029 Müslüman’ı tutukladı. Ne yazık ki bu rakamın yarıya yakınını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. İsrail güçlerinin tutukladığı bu masum insanların 757’si çocuk, 79’u ise kadın. Yaşları 15 ila 80 arasında değişen erkek tutuklu sayısı ise bin 193. İsrail hapishanelerinde tutuklu veya hükümlü 18 yaş altı yaklaşık 350 Filistinli çocuk bulunuyor. Bu çocukların 12 ise kız




Ailesi dava açtı

Yahudi yerleşimcilerin 2015 yılında evlerini kundaklaması sonucu 3 aile ferdini kaybeden Devabişe ailesi, İsrail Hükümeti aleyhinde dava açtı. İsrail hükümetinden milyonlarca dolar talep eden baba Saad Devaşibe’nin kardeşi Nasr Devabişe, “Bu dava bize kaybettiklerimizi geri vermeyecek. Saad, Riham ve Ali’yi geri getirmeyecek. Biz Filistinlileri öldürme izni veren bu hükümetin peşinie bırakmayacağız” dedi. Korkunç olayda, 18 aylık bebeği Ali Devabişe, baba Saad (31) ile anne Riham Devabişe (28) şehit olmuştu.


#İsrail
#Filistin
#Mescid-i Aksa
7 yıl önce