|

Vietnam'dan beter olacak

Afganistan'da 10 yıl kalan bir Rus Albay, "Bu, Vietnam'dan 10 kat daha kötü olacak. Roketler ABD askerlerini koruyamayacak. 4 yaşındaki çocukların bile intihar saldırıları yaptıklarını görecekler" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/2001 Pazar
Güncelleme: 19:37 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Afganistan'da ABD'nin karşısında düzenli orduya sahip bir ordu yok. Taliban'ın bir hava gücü olduğunu söylemek bile mümkün değil. Mücahidlerinin en büyük silahı Sovyet işgali sırasında edindikleri gerilla savaşı deneyimi. 10 yıllık bir Afganistan deneyimi olan eski Rus askerleri, böyle bir operasyonun, Amerika için Vietnam'dan on kat daha kötü sonuçlar doğurabileceği yönünde uyarıda bulunuyor. Albay Yuri Şamanov, Afganistan'a düzenleyeceği bir operasyonda, Amerikan ordusunun, düzenli cepheye sahip bir ordu tarafından değil, şiddetli bir gerilla savaşıyla karşılanacağını hatırlatıyor. Şamanov, Bin Ladin'in bulunduğu kamplara düzenlenecek hava saldırısının, kara birlikleri tarafından desteklenmezse başarılı olamayacağı görüşünde.



Yüksek teknolojiyle ürünü silahların, mücahid saldırı karşısında yetersiz kaldığını belirten Şamanov, "Bu, Vietnam'dan 10 kat daha kötü bir deneyim olacaktır. Roketler Amerikan askerlerini korumaya yetmeyecek. Üstelik, üzerlerinde taşıdıkları bombalarla beklenmedik anlarda intihar saldırı düzenleyen çocuklar görecekler. Biz 5 hatta 4 yaşında olan ve intihar saldırısı düzenleyen çocuklarla karşılaşmıştık" diye konuşuyor.



#Afganistan
#Albay Yuri Şamanov
#ABD
#Vietnam
23 yıl önce