|

Viyana'da Göçmen Zirvesi

Avrupa göçmen krizine çözüm bulmak için yeni bir zirve düzenliyor. Avusturya'da düzenlenen zirveye Almanya, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovakya Başbakanları katılıyor.

Yeni Şafak
11:55 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:09 - 24/09/2016 Cumartesi
DHA
Zirve'ye Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk'da katılacak.
Zirve'ye Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk'da katılacak.

Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Christian Kernre'in düzenlediği zirvede Almanya, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovakya Başbakanları, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile AB Göç komisyonu üyesi Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos katılacak.



Avusturya Başbakanı Der Standard'a yaptığı açıklamada, Zirve'de AB'yi ilgilendiren kararların daha hızlı alınması ve yalnız Yunanistan'da değil Avrupa genelinde sınırların nasıl güvenceye alınacağı konuları üzerine durulacağını söyledi. Çipras'ın bu Zirve'de Yunanistan'ın göçmen sorunundan en çok etkilenen ülke olduğunu, bir buçuk yıldan az bir sürede topraklarından bir milyon iki yüzden fazla sığınmacı-göçmenin geçtiğini, kuzey sınırının tek taraflı kapatılması sonucunda Yunanistan'da altmış bin civarında sığınmacı-göçmenin mahsur kaldığını, yaşadığı krize rağmen Yunan halkının bu insanları özveriyle karşıladığını tekrarlayacağı bekleniyor.



Hükümet çevresine göre elli bine yakın sığınma talebinin ve geri gönderilme işlemlerinin çok ağır ilerlediği ve hâlâ günde ortalama yüz sığınmacı-göçmenin ülkeye girdiği de vurgulanacak. Ancak Zirve'ye katılan ülkelerin çoğunun ksenofobik (yabancıdan korma) tutumu Yunanistan'ın beklentilerini kolaylaştırmıyor.

#Yunanistan
#Çipras
#Almanya
#Avusturya
#Göçmen Zirvesi
8 yıl önce